Misiunea si obiectivele Facultatii de Finante, Banci si Contabilitate

 

Dragi elevi, boboci, studenti, parinti,

Cine este economistul? Un economist adevarat este persoana care, dincolo de preturi, costuri, profituri, taxe, dobanzi, cash-flow si multe alte cifre seci si reci, vede realitatea palpitanta a vietii, in toata complexitatea ei, intelege perfect problemele umane si, cel mai important lucru, surprinde destine omenesti. Altfel nici nu poate fi, deoarece economicul infuzeaza si impregneaza absolut toate dimensiunile si aspectele existentei societatii si omului modern. Valoarea profesionala a economistului este data, deci, de capacitatea de a sesiza, calcula si extrage valoarea economica, in mod etic si responsabil, din toate oportunitatile oferite de societatea secolului al XXI-lea. In cadrul facultatii noastre, ne asumam datoria de a educa viitoarele generatii de finantisti si contabili in acest spririt.      

MISIUNEA FACULTATII

Misiunea facultatii noastre este de a crea un mediu de invatare modern, centrat pe student, care sa ofere absolventilor competentele necesare practicarii la standarde  profesionale ridicate a meseriei de economist, intr-un context dinamic si concurential.
Pentru a realiza aceasta misiune, avem in vedere urmatoarele obiective:

OBIECTIVE
1. Insusirea conceptelor economice generale si de specialitate
Adaptarea programelor de licenta, respectiv continutul programelor analitice, la tot ceea ce este nou in economia romaneasca, europeana si mondiala. Astfel, alaturi de disciplinile fundamentale ale stiintelor economice - economie, statistica, management, marketing - , studentii nostri pot dobandi cunostinte din sfera disciplinelor de specialitate, - management financiar - bancar, relatii financiar - valutare internationale, contabilitate financiara, control si audit financiar, contabilitate bancara, fiscalitate, preturi si concurenta.
2. Specializarea in concordanta cu exigentele mediului economic si social
Facultatea noastra are, prin traditie, un dialog continuu cu mediul de afaceri si diverse institutii ale statului. Am studiat si cunoastem exigentele si tendintele de pe piata muncii, nevoile mediului de afaceri si ale administratiei publice cu privire la specializarea economistilor.
3. Adaptarea la contextul european si international
Planurile noastre de invatamant sunt compatibile cu cele ale altor programe de studiu similare derulate in universitati de prestigiu din Uniunea Europeana. Preocuparea permanenta a colectivului nostru de cadre didactice este de a actualiza periodic planurile de invatamant, de a propune noi discipline sau de a prezenta abordari noi in cazul disciplinelor fundamentale.
4. Urmarirea permanenta a carierei absolventilor
Mentinem legatura cu toti absolventii nostri. In fiecare an ne-am bucurat impreuna cu fiecare promotie a Facultatii de Finante, Banci si Contabilitate. Majoritatea acestora lucreaza in banci, burse de valori, companii de asigurare, companii de consultanta din domeniul contabil, financiar, fiscal, companii industriale si de servicii, ministere si autoritati ale acestora din Bucuresti si din tara. Fiind conectati, prin disciplinele studiate la spatiul european, absolventii nostri cu optimism profesional, pot cauta si pot gasi locuri de munca si in celelalte tari ale Uniunii Europene.
5. Asigurarea tuturor competentelor pentru domeniul economic
Programele noastre de studii sunt astfel gestionate incat un economist specializat in finante – banci sau contabilitate, dar cu abilitati si cunostinte in majoritatea domeniilor economice, sa corespunda oricaror activitati de executie sau de decizie.
6. Constientizarea rolului educatiei pentru performanta
Misiunea si obiectivele facultatii noastre respecta obiectivele europene referitoare la necesitatea si importanta educatiei si specializarii in asigurarea competitivitatii economice, adaptabilitatii la noile tendinte de mobilitate profesionala si geografica, cresterea investitiei in oameni prin educare permanenta, pe tot parcursul vietii, pentru ocuparea de locuri de munca motivante.
7. Asigurarea conditiilor pentru calitate in invatamant
Programele de studii de licenta si de masterat, se desfasoara cu respectarea cerintelor normative si standardelor Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.

Constientizam ca nu poate avea loc dezvoltare economica continua, durabila, decat cu oameni sanatosi, educati, specializati si bine platiti. Sa incercam impreuna sa fim mai buni ca oameni si mai buni ca economisti. Sa incercam impreuna, avem atatea de invatat ! Iar cel mai important lucru pe care trebuie sa-l invatam impreuna este ca valoarea se creaza doar respectand valorile!


AICI SE FACE CARTE !!!!